Snapseed vs Lightroom Mobile

Det finns onekligen rätt många mobila appar för redigering av bilder. Frågan är dock vilken av dem som är bäst. Jag har tidigare använt Camera+, vilket jag inte längre gör. De två mobilappar som jag använder allra mest just nu för redigering av bilder är Snapseed och Lightrooom Mobile. Båda två är riktigt bra och kompetenta appar med varsin tydlig fördel tycker:

Välj Snapseed om du vill ha en riktigt kompetent app för snabb redigering av bilder på mobilen. Snapseeds stora fördel är att den är mycket snabbarbetad tycker jag.

Så här kan det se ut när man redigerar en bild i Snapseed.

img_3437

Den andra appen som jag använder en del är Lightroom Mobile. Det är alltså den mobila versionen av Lightroom. Fördelen med just denna app är att den är ganska omfattande och ger dig många möjligheter till att redigera din bilder på. Den största fördelen är dock kanske arbetsflödet som du kan bygga upp kring Lightroom. Lightroom Mobile i mobilen synkar din bilder direkt och automatiskt till molnet. Sedan kan du komma åt dem via en webbläsare om du skulle vilja (något jag inte alltför ofta använder mig av). Bilderna synkas sedan direkt till desktop-versionen av Lightroom. Helt klart praktiskt och du kan själv definiera ditt arbetsflöde kring detta. Välj alltså Lightroom Mobile om du vill ha stora möjligheter att redigera dina bilder samt om arbetsflödet är viktigt för dig.

Så här kan det se ut när man redigerar bild i Lightroom Mobile:

img_3434

Samma bild när den synkats till molnet och accessas via webbläsare:

lr_web

Och samma bild när den sedan synkats till desktopversionen av Lightroom:

lr_desktop

Och slutresultatet då? Skiljer det sig åt? Nja, med den försöksbild som jag redigerade både i Ligthroom Mobile samt i Snapseed så skiljer sig faktiskt slutresultatet ganska lite. Möjligen släppte Lightroom Mobile  upp mellantonerna något mer än vad Snapseed gjorde. Döm själva, nedan är exporterna från båda apparna. Snapseed först och sedan Lightroom Mobile. Kanske gör ett liknande experiment med en färgbild vid tillfället för att se hur de båda apparna hanterar färger.

Export från Snapseed:

fullsizerender

Export från Lightroom Mobile:

img_3435

, , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Meny