Jag började fotografera mer professionellt 1990, då all teknik var analog och man fick spendera timmar i mörkrummet för att nå det resultat man ville ha. Det var magiskt att kunna frysa ett ögonblick och senare se hur bilden tonade fram i karet med framkallningsvätska. Jag tycker fortfarande att det är lika magiskt, även om tekniken idag är en helt annan.

Idag jobbar jag uteslutande med digitala fullformatskameror, men principerna för att skapa en bra bild menar jag fortfarande är desamma. Det handlar fortfarande om att se och sätta ljus, skapa rätt komposition, relationen med personen eller personerna man fotograferar och att exponera och efterbehandla bilden för att nå det resultat man vill uppnå.

Jag har varit oerhört noga med att se till att fotografi inte får bli “bara ett jobb” för mig, då försvinner passionen och magin är borta. Jag tar mig an uppdrag som jag brinner för och där jag har förutsättningar att skapa bilder som jag kan stå för.

Jag är representerade av bildbyrån Folio där det går att köpa min arkivbilder. Genom Svenska Fotografers Förbund har jag blivit auktoriserad fotograf i digital bildleverans.

Jag bor i Nacka strax utanför Stockholmen och har två söner Axel och Hugo.

Kontakta mig per telefon på 076-133 14 00 eller per mail.

Meny