Fotograf Jonas Tulldahl
Maria Bild
Bilder från en fotografering av Maria Bild från i januari. Kul och lite utmanande fotografering givet ljussituationen vid plåtningen. Fick även möjlighet att filma lite vid detta tillfälle, vilket inte hör till vanligheterna.
Får det lov att vara en fototapet kanske?
Jag säljer mina arkivbilder genom bildbyrån Folio. Och det är på så sätt som mina bilder nu hamnat hos Scandiwall och finns tillgängliga som fototapet. Det är ju grymt kul!
Pro Bono CancerRehabFonden
Bildbyrån som representerar mig, Folio Bildbyrå, är en av huvudsponsorerna till CancerRehabFonden, det tycker jag är bra. Genom detta sponsorskap får CancerRehabFonden varje år välja ut 25 bilder ur Folios bildbank som de sedan fritt får använda i sitt arbete. I år har det valt en av mina bilder, vilket jag såklart tycker är extra roligt!
Bokpublicering
Ett par av mina bilder har använts i boken ”Kejsarsnitt” som skrivits av Maria Engström (Gothia förlag, ISBN 9789172057692). Jag har endast sett en förhandsgranskning av boken, så endast ett par sidor, men redan på de två första uppslagen så fanns mina bilder med. Alltid lika kul att se sina bilder publicerade.
Författare Dan T. Sehlberg
Författaren Dan T. Sehlberg som nyligen debuterat med sin bok ”Mona” har valt att använda en av mina bilder som en del av beskrivnings kring vart han får sin inspiration ifrån. Kul tycker jag! Dessutom kan jag rekommendera hans bok ”Mona”, spännande och skrivet på ett mycket intelligent sätt. Perfekt sommarläsning.
Otillåten försäljning av bilder
Det finns inte mycket som gör mig mer irriterad än när folk inte gör rätt för sig. Och nu har jag drabbats direkt av detta. Blev häromdagen uppmärksammad på att en av mina bilder publicerats på omslaget av airberlin magasin. Det är ju så klart riktigt kul att se, men det som var lite mindre roligt med just denna publicering var det faktum att bilden inte köpts genom min nuvarande bildbyrå, utan snarare genom min förra bildbyrå. En bildbyrå som jag valde att avsluta mitt samarbete med redan 2011, inser nu dock att de fortfarande upplåter mina bilder till deras internationella partners. Riktigt irriterande. Funderar nu på hur jag på bästa sätt kan gå vidare med detta.
Fotografering till årsredovisning
En bra årsredovisning kräver bra bilder (förutom ett bra resultat såklart). Här ett exempel på ett uppdrag som jag haft för att fotografera bilder till en årsredovisning för ett företag. Först ett par bilder för att visa hur det faktiskt blev i tryck och sedan ett smakprov på två porträtt så som det såg ut i digital form. I detta fall var mitt uppdrag att båda fotografera porträtt på företagsledning samt i tillägg en del profilbilder som användes i årsredovisningen.  
Hemma hos reportage publicerat i Skärgårdshem
I #6 av magasinet Skärgårdshem har jag publicerat lite bilder från ett reportage hos Mia och Lars-Olof Svensson och deras oerhört vackra hus ute i skärgården. Tidningen valde att slå på stort och det blev fem hela uppslag för reportaget, med gott om plats för bilderna – riktigt kul! Publicerar här ett smakprov hur det blev i tidningen samt ett par av bilderna från reportaget (klicka som vanligt på miniatyrerna för att se hela bilderna). [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Devyser: Porträttbilder, profilbilder och produktbilder
Devyser är ett företag som jobbar med forskning, produktion och försäljning av diagnostiska tester. De var i behov av bilder till deras hemsida. Jag hjälpte dem med profilbilder, porträtt och produktbilder. Porträtt och profilbilder togs i deras egna lokaler, medan produktbilderna togs i min egen studio. Klicka på miniatyrerna nedan för att se bilderna. Nedan ett urval av profilbilderna: [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”] Nedan ett urval av produktbilderna: Nedan ett urval av porträtten: [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Fler profilbilder i användning
För er som följt med här så har ni ju tidigare kunnat se att jag fotat profilbilder åt konsultbolaget Aurentor. Nu har de uppdaterat sin site med bilder från den senaste fotograferingen. Alltid kul att se bilder i användning!
Profilbilder i användning
Är det någonting som jag verkligen gillar så är det när jag ser att mina bilder kommer till användning, det är alltid lika kul. Konsultfirman TradeTech Consulting som jag tidigare fotograferat profilbilder till har nu valt att använda en del av mina bilder på deras hemsida; tycker själv att det blev riktigt snyggt. Och som sagt, kul att se att bilderna kommer till användning.
Nya profilbilder till Aurentor
Jag har tidigare fotat porträtt och profilbilder till konsultföretaget Aurentor. I samband med att de flyttade in till sina nya kontor så var det så åter dags att plåta lite profilbilder. Vi spenderade ett par timmar tillsammans kring Nybroviken en höstdag och nedan ser ni ett urval av de profilbilder som sessionen resulterade i. Bilderna använder Aurentor för att profilera sig på exempelvis hemsida. [fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Norr om polcirkeln i Finland
För en liten tid sedan så hade jag förmånen att få möjligheten att följa med ett finskt företag på deras ledningsgruppsmöte i finska lappland, närmare bestämt i Ylläs. Ylläs ligger norr om polcirkeln och bjuder på fantastik miljö. Det blev ett par intensiva dagar med möjlighet att uppleva en helt unik fjällmiljö, med vidsträckta horisonter, betandes renar och en liten gnutta kvarvarande höst, eller ”ruska” som det heter på finska.
Fotografering av ledningsgruppsmöten på Sony Ericsson
Vid två tillfällen har jag haft möjligheten att få följa med och fotografera en av ledningsgrupperna inom Sony Ericsson när de träffas för gemensam workshop. Vid det ena av tillfällena skedde workshopen dessutom på ett riktigt härligt ställe, Kronovalls slott på Österlen. Att fotografera ett ledningsgruppsmöte kan ibland vara en god idé då det kan svetsa samman deltagarna på mötet, även efter det att alla återgått till sina normala arbeten. Det har dessutom visat sig vara ett effektivt sätt att faktiskt påminna deltagarna om diskussioner och gemensamma beslut från mötena, givet att bilderna hjälper deltagarna att minnas mötet på ett helt annat sätt än vad ett vanligt protokoll kan hjälpa till med.