Fotograf Jonas Tulldahl
USA | Monterey
I början av året, närmare bestämt i slutet av januari så åkte jag till USA för en veckas jobb. Spenderade en vecka i vackra västkuststaden Monterey. Fantastiskt fin stad, klassisk kuststad. Tack vare tidsskillnad var jag dessutom uppe otroligt tidigt, ett perfekt tillfälle att fånga lite härligt gryningsljus. Här är ett urval av bilder från den resan.
Saltis en söndag i januari
Packade kameraväskan och begav mig ut till Saltsjöbaden utanför Stockholm en söndag i januari. Vid den här tiden på året har man ju inte så mycket tid på sig, tiden mellan soluppgång och nedgång är relativt kort 🙂
Dansuppvisning
Fick möjlighet att fotografera lite dans under en uppvisning i Nacka Aula i helgen. Härligt. Ganska utmanande givet relativt lite ljus, bra tempo, mycket rörelse … men riktigt kul. Gör gärna om det. Här är det duktiga Astrid och Thor som dansar.
Highway 1 – USA
I somras drog vi till USA. Hyrde bil i San Francisco, en Mustang Cab så klart, och tog den klassiska vägen Highway 1 från San Francisco ned till Los Angeles. En Mustang är en skön bil så klart, att köra nedcabbat är man ju inte så bortskämd med i Sverige, men på västkusten kom den faktiskt väl till pass mer än en gång. Dock ledde det till ett lite bekymmer, packningen. Bagageutrymmet är nämligen extremt litet. Det slutade med att jag ”endast” kunde få med mig min lilla FujiFilm kamera, Nikon fick alltså stanna hemma på denna resa. Saknade ibland utbudet av gluggar som jag har till min Nikon-kamera, men utöver det var jag supernöjd att i alla fall fick med mig en riktigt kompetent kamera på denna resa!  
Magiskt ljus
Ljus är fantastiskt tycker jag, fantastiskt på ett märkligt sätt. Mycket handlar om att som fotograf bli kompis med ljuset och förstå lite bättre hur att dra nytta av det på allra bästa sätt. Som tex att en solnedgång inte nödvändigtvis är det allra mest exalterande att fotografera utan att timmen efter en solnedgång kan slå allt. Och då menar jag verkligen allt.
En något förändrad gatubild
Grev Turegatan i Stockholm efter lite arbete i Photoshop. Lär ju inte klassificeras som dokumentärfoto i vart fall, men ibland är det kul att ändra gatubilden så att den passar ens syfte. Visar här även ursprungsbilden från gatan. Bilden på fågel tagen vid helt annat tillfälle och helt annan plats (ute i skärgården).
Sommarminnen
Tre bilder från sommaren. Olika tillfällen. Samma sommar. Bilderna dessutom tagen med Fujifilm XPro-1 kameran som jag inte längre äger. Extra mycket minne alltså.
Bara lite lek
Ibland är det bra att bara leka loss lite. Utan vidare plan eller mening. Det är nyttigt och befriande på ett rätt skönt sett. Den här bilden är produkten av just en sådan övning.
Gammaldags butik
I Junsele djurpark finns en väl bevarad butik, här kan man få sig en inblick i hur en gammaldags handel kunde se ut långt innan Ica Maxi och andre kedjor rullad in på marknaden. Ganska härlig känsla måste jag säga och en hel del sköna skyltar om in inte annat.  
Sthlm | 18 augusti 2015
Ett par bilder från en härlig kväll i Stockholm. Ett par minuter precis vid skymning när ljuset blir just så där perfekt, innan är det för ljust och platt och efter blir allt mörkt, precis de minuterna där emellan.  
Bilder från midsommarfirande i Stockholms skärgård
Förra helgen vara jag ute med familjen i Stockholms skärgård för att fira midsommar. Vädret – det stora samtalsämnet – var det inte så många som var nöjda med, men rent fotografiskt så är det faktiskt rätt finfint med lite mulet och lite duggregn kan ju ge en skön effekt på bilderna. Nåja. Midsommardagen bjöd i alla fall på topenväder så i snitt får man väl säga att det var ganska bra.