Fotograf Jonas Tulldahl
Jun 30
Bröllop: Jessica & Arvid
Jessica och Arvid gifte sig på Säby Säteri på Ingarö. Eftersom våren inte direkt har bjudit på något fantastisk väderupplevelse så kan jag förstå att det fanns lite nervositet givet att ett utomhusbröllop var planerat. Vädret svek dock inte; det blev en fantastisk dag och inte bara vädermässigt. Vackert bröllop i en vacker miljö och ett oerhört skönt brudpar. Passar på att önska Jessica och Arvid alla lycka!
Jan 05
Noora och Petter
På självaste lucidagen hade jag förmånen att få vara med och fotografera Noora och Petter när de vigde sig i stadshuset. Det var otroligt härligt. Dessutom hade vi stor tur med vädret, solen visade sig på himlen vilket man ju inte är så bortskämd med så här års. Jag passar på att önska Noora och Petter all lycka!
Dec 16
Madelen och Magnus
Madelen och Magnus gifte sig i september och jag fick vara med och fotografera dem på deras stora dag. Vigseln var i Värmdö kyrka och vi sågs i vackra Velamsund innan för porträttfotograferingen. Ett härligt brudbar! Önskar Madelen och Magnus all lycka!
Jan 27
Bröllop med Emelie och Magnus
Emelie och Magnus gifte sig ut i skärgården förra sommaren och jag vara med och fotade vilket var superhärligt. Eftersom det var ett bröllop ute i skärgården så blev det lite mer logistik än vad som är vanligt och det var svårt att reka platsen för porträttfotografering innan vi kom dit givet att det var på en ö. Jag fick helt enkelt springa före brudparet och efter ett par rundor hittade jag en till synes övergiven sommarstuga med en otrolig härlig trädgård. Snabbt frågade jag i prästgården om lov att fotografera i sommarstugans trägård och det hela var ordnat. Vart jag hade plåtat annars? Det vet jag faktiskt inte, det är det som är lite spännande med det här! Det blev ett härligt bröllop, otroligt vackert och med mycket känsla. Jag passar på att önska Emelie och Magnus lycka till!
Nov 02
Pernilla och Daniel
I september fick jag vara med för att fotografera Pernilla och Daniel på deras bröllop. Var med från det att Pernilla gjorde sig i ordning tillsammans med sina tärnor tills dess att vi hade avslutat porträttfotograferingen. Vigseln var i vackra Djurö kyrka och porträttfotograferingen hade vi, baserat på min rekommendation, förlagt till vackra Velamsund i Nacka. Porträttfotograferingen var för ovanlighetens skulle efter vigseln och det gjorde att vi i detta fall fick njuta härligt släpande ljus i allén i Velamsund, mer kan man ju inte önska sig. Att sedan Pernilla och Daniel var så där skönt naturliga och busiga gjorde inte saken direkt värre. Passar på att önska Pernilla och Daniel lycka till!
Aug 21
Bröllop med Veronica och Johan
Den 27:e juli gifte sig Veronica och Johan i Katarina kyrka i Stockholm. Jag fick vara med och fotografera förberedelser, porträtt, vigsel, middag och fest, vilket var otroligt kul. Här nedan är ett bildspel och ett urval av bilderna som blev resultatet. Passar på att önska Veronica och Johan all lycka!
Maj 25
Johan och Helena
Johan och Helena gifte sig i stadshuset för en liten tid sedan. Ingen av deras vänner eller familj kände till det, blev en glad överraskning för dem alla. Det kändes därför extra speciellt att få vara med som enda vittna på deras stora dag. Normalt sett så har man ganska lite tid till fotografering i själva vigselrummet på stadshuset, men eftersom Johan och Helena hade valt att boka sista tiden på dagen så var det ganska gott om tid, aldrig tidigare har jag hunnit ta porträtt av brudparet inne i detta rum efter vigseln, men det kunde vi göra denna gång i härligt vårmotljus!
Apr 23
Anna & Niklas
Anna och Niklas gifte sig i i Fröstuna kyrka i Gnesta utanför Stockholm. Mottagning och fest hölls sedan på Södertuna slott som bara ligger någon kilometer bort från Kyrkan. Jag var med och fotograferade Anna och Niklas oerhört vackra vigsel samt mottagningen efter på slottet. Att gifta sig i februari i Sverige kräver ju visst mod; förutom all planering med bröllopet så behöver man även ha lite is i magen när det gäller vädret. Februarivädret kan som bekant vara lite lynnigt i Sverige. När Anna och Niklas gifte sig så var det ganska kallt och blåsigt och det snöade även till och från. Som fotograf är det extra utmanande och extra roligt, för det innebär att man inte kan förlita sig så mycket på att kunna ta porträttbilder utomhus. Vid fotograferingen av Anna och Niklas bestämde vi oss för att inte ta några bilder utomhus alls, det hade nog i alla fall inte sett så avspänt ut. Istället använde lite olika rum på slottet för porträttfotografering av brudparet och hela bröllopsföljet. Detta innebar en hel del arbete med att sätta ljus. Stort tack till Anna Lindell som var med och assisterade under hela dagen! Lycka till Anna och Niklas! [fusion_builder_container […]
Okt 03
Jenny & Richard
Jag hade förmånen att få vara med och fotografera Jenny & Richards bröllop i Roslagen för en liten tid sedan. Ett fantastiskt härligt bröllop med ett par som det verkligen sprudlade om, vilken man som fotograf ju är väldigt tacksam över! Jenny och Richard hade framfört speciella önskemål om att få lite bilder med vintage-känla. Jag önskar Jenny och Richard all lycka!
Jul 30
Det krävs ett visst mod när man skall gifta sig utomhus
Om man bor i Sverige och ändå vill ha sitt bröllop utomhus, ja då krävs det ett visst mod, för vädret kan som bekant vara ganska lynnigt i det här landet, även under sommaren. Anna och Jimmy har definitivt det modet; de gifte sig på Skeviks gård utanför Stockholm och vigseln skedde bara ett par meter från havet. Trettio minuter innan vigseln skulle börja så sa personalen på Skeviks går till Anna och Jimmy att det rekommenderade att fördrinken skulle dukas upp inomhus eftersom vädret var alltför ostadigt. Anna svarade snabbt och bestämt: Nej, vi tar fördrinken utomhus, vädret håller i sig! Och mycket riktigt, inget regn, solen sken under hela vigseln … och under fördrinken. Det är den typen av mod man måste ha om man skall gifta sig utomhus i Sverige. Jag önskan Anna och Jimmy all lycka!
Jul 15
Erika och Andreas
Två dar innan Erika och Andreas stora dag fick det veta att det blivit problem med festlokalen de bokat ett år i förväg, den fanns helt enkelt inte längre tillgänglig. Vem som helst hade blivit ganska stressad i den situationen, men Erika och Andreas behöll lugnet och fixade med extremt kort varsel fram en ny festlokal där de kunde ta emot sina gäster efter vigseln, klart imponerande tycker jag! Erika och Andreas var verkligen ett härligt par att fotografera! Vi träffades i Humlegården för porträttfotografering samt för att spela lite fotboll (!) Efter vigseln i Engelbrekts kyrka så bar det av till nyfixad festlokal i Gamla Stan. En fantastisk dag, med ett fantastiskt par. Jag önskar Erika och Andreas all lycka!
Jun 08
Calle & Elin kom med sol
Prognosen hade utlovat ett ganska dåligt väder, med regn. Istället blev det en underbar dag med massor av sol. Calle och Elin gifte sig i stadshuset och det var väl klart att de hade fixat vädret! Tack för att jag fick vara med på er stora dag, önskar er all lycka!
Dec 13
Gisela och Joel
Gisela och Joel gifte sig i vackra Dalarö kyrka. Jag hade förmånen att följa dem under dagen och resultatet blev bilder från förberedelserna, porträttbilder på brudparet, brudföljet och på brudparets släkt, bilder från vigseln i kyrkan samt från gratulationerna från släkt och vänner efter vigseln. Jag önskar Gisela och Joel all lycka! Musik: Kevin MacLeod
Nov 26
Fotobok: Ett fantastiskt sätt att dela med sig av minnena
Det många upplever efter det att den värsta yran lagt sig efter bröllopet och man till och med hunnit kolla igenom alla härliga bilder från bröllopet är att man börjar fråga sig vad man skall göra med alla bilder. Det jag brukar rekommendera är att göra en fotobok, det är ett oerhört trevligt sätt att minnas sin bröllopsdag på samt dessutom ett bra sätt att visa upp bilderna för släkt och vänner. Jag levererar en exklusiv fotobok som trycks i högsta kvalitet och som garanterat kommer följa er genom livet. Fotoboken är definitivt den moderna tidens bröllopsalbum!